SmartMatch

Tolerant zoeken

SmartMatch is een zoekmodule die suggesties voor zoektermen levert met inachtneming van orthografische, typografische, fonetische en morfologische criteria. Hierdoor is het mogelijk om woorden op basis van klanken in te voeren en ook ondanks typfouten tot een succesvol zoekresultaat te komen:

Door combinatie van bovenstaande technieken is de module in staat om de volgende verbanden te leggen:

SmartMatch kan worden gebruikt om fouttolerant te zoeken om zodoende de kans op treffers te vergroten. Het SmartMatch-principe kan gebruikt worden om nieuwe database-entries te controleren op juistheid (spellingcontrole!). Het kan gebruikt worden om dubbele database-entries te helpen voorkomen op basis van overeenkomst op een of alle van de criteria. Ook kan SmartMatch gebruikt worden om overeenkomsten tussen entries te beoordelen. Grote hoeveelheden data kunnen sneller en eenvoudiger toegankelijk worden gemaakt met behulp van SmartMatching.

SmartMatch is een product van Polderland Language & Speech Technology.

Letterlijk zoeken

Letterlijk zoeken in de databases kunt u doen als u zeker bent van de spelling van een zoekwoord.

Als extra functionaliteit biedt "Letterlijk zoeken" dat er rekening gehouden wordt met het feit dat een zoekterm een onderdeel van een grotere zoekterm kan zijn (substring). Zo kan er bijvoorbeeld gezocht worden op "Bergen", waarna "Bergen op Zoom" gevonden wordt.

Bij "Tolerant zoeken" wordt deze substring functionaliteit niet geleverd.